aNgeliKAs pRotEiN bRöD

Ibland kan det vara svårt att hitta något gott men samtidigt nyttigt bröd i mataffärerna, men här kommer ett bröd som är 100% gott och nyttigt på samma gång då det är fullproppat med proteiner!

- 50g jäst
- 4 tsk olja
- 4 dl vatten (37C)
- 2 dl Kesella 1%
- 2t sk salt
- 2 dl grahamsmjöl
- 7 dl sojamjöl
- 7 dl Dinkelfullkornsmjöl
- 1 uppvispat ägg (+ krossat linfrön som granering)
- ev- 4 msk psylliumfrön

Gör så här:

* Blanda jäst, vatten, olja, salt och kesella. När jästen löst upp sig är det dags att tillsätta grahams-, soja-, och sist dinkelmjölet.

*Knåda degen tills den blir smidig och lätthanterlig. (med maskin ca 5min, utan maskin ca 10min)

*Forma degen till en/två limpor eller till 24 bullar och lägg det på bakplåtspapper.

*Täck över med handduk och låt jäsa ca 40min. Sätt på ugnen på 225grader.

*Pensla degen med det uppvispade ägget och strö över linfrön. Grädda ca 30-40min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0